neděle 15. ledna 2017

Sníh a sranda s ním


Letošní zimu není o sníh nouzi. Mrazivé zimní počasí však nevyhovuje naší mladší vílce. Bobování nebo stavění sněhuláka ji nebaví. Málo se hýbe a brzy si stěžuje na promrzlé končetiny. Máme totiž doma zřejmě "wellness girl", jak ji vtipně označila moje kamarádka (myslím, že se to ujme v našem domácím slangu). A tak vymýšlíme zábavu, abychom venku vydrželi alespoň o chvíli déle.

Cestičky ve sněhu.
Když napadne čerstvý sníh, chodíme za sebou jako vláček ve stopách našeho strojvůdce a vytváříme cestičky. Ty si několikrát prošlápneme dokola a u toho hrajeme na honěnou. Mladší vílka ještě není moc schopna hru pochopit a chodí i mimo vyznačené trasy, což dokáže dobře rozladit zase tu starší.


Střílení na terč.
Na strom si ze sněhu "nakreslíme" terč a do něj se od stanovené čáry trefujeme koulemi nebo čímkoliv, co je po ruce. Pro pětiletou to už byla dobrá zábava, pro mladší vílku jsem vytvořila terč na zemi. Střílení před sebe je pro ni ještě příliš těžké.


Kreslení na stromy
Sněhem se dá moc pěkně "kreslit" po kůře stromů, hezky na nich drží. Oživili jsme takto stromy dvojčata. 


Sprejeři
Do rozprašovačů jsme nalili potravinářské barvy s vodou a vydali jsme se posprejovat park. Chce to dobré rozprašovače, protože po chvíli nás bolely ruce mačkáním. 


Ačkoliv to byla trochu náročnější práce, dvouletou vílku zaujalo barvení sněhu maximálně. Světe div se, nechtěla domů! Tentokrát jsem vážně zabodovala.


2 komentáře:

  1. Sprejeři - to je hodně vtipný nápad, to si uložím a vyzkoušíme, až zase trochu sněhu připadne...

    OdpovědětVymazat
  2. Koukala jsem na váš blog a moc se vám kresby do sněhu povedly! Se štětcem mohla být příjemná práce.

    OdpovědětVymazat